Transparent
Inloggen
Sluiten

Timmermans stelt Feyenoord gerust: Feyenoord kan veilig afreizen naar Kiev

18 augustus 2014 13:49 - Feyenoord.nl

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft maandagochtend een gesprek gehad met de staf en de selectie van Feyenoord. Timmermans was naar De Kuip gekomen om te benadrukken dat het veilig en verantwoord is dat Feyenoord donderdagavond aanstaande in Kiev de uitwedstrijd tegen FC Zorya Luhansk speelt.

De minister legde voorafgaand aan de training onder meer uit dat er een groot verschil bestaat tussen de stad Kiev en het hemelsbreed 700 kilometer verderop gelegen gebied van de Oost-Oekraine. De laatste weken is Timmermans veelvuldig in Kiev geweest. ‘Ik ben dan gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht’. Bovendien, zo liet hij weten, zal hij zelf donderdag als toeschouwer aanwezig zijn bij Feyenoords wedstrijd in het Valery Lobanowskiy Stadion in Kiev.

Algemeen directeur Eric Gudde sprak na afloop van een uiterst nuttig en aangenaam verlopen bezoek, dat het gevoel van onzekerheid voor een zeer belangrijk deel heeft kunnen wegnemen. ‘Het is en blijft een gegeven dat wij allemaal liever elders zouden spelen en – zeker ook gezien de ramp met de MH 17 – heel slecht kunnen begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe niet heeft gehonoreerd.

Tegenover dat gevoel staan echter talloze feiten waaruit je niet anders kunt concluderen dan dat we veilig kunnen afreizen. Er geldt geen negatief reisadvies. Alleen al vanaf Schiphol vertrekken dagelijks drie vluchten met honderden Nederlanders naar Kiev. Uit onze uitputtende monitoring van de afgelopen dagen is verder duidelijk geworden dat volgens onder meer de ambassade, de UEFA, de KNVB en buitenlandse ploegen die er onlangs speelden het volledig verantwoord is er een wedstrijd te spelen. Hajduk Split, dat het in Europees verband moet opnemen tegen Dnipropetorovsk, heeft zelfs met succes verzocht woensdag – een dag voor Feyenoord dus – in Kiev te mogen spelen omdat het daar veilig is. Molde, dat in de vorige voorronde in Kiev aantrad tegen Luhansk, gaf in een uitgebreid schrijven aan Feyenoord aan op voorhand ook bezorgd te zijn geweest, ‘maar dat dit achteraf gezien totaal niet nodig was.’

Gudde reist niettemin, onder anderen met teammanager Bas van Noortwijk, vanavond of uiterlijk morgenochtend al af naar Kiev om daar kwartier te maken. ‘We kunnen dan onder andere het stadion, het hotel en de te rijden route bekijken en zo zorgen voor de meest optimale mogelijkheden voor de ploeg die woensdag invliegt en als het even kan donderdag direct na de wedstrijd weer zal vertrekken’, aldus Gudde.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

kiev timmermans gudde luhansk minister uefa aangenaam aantrad ambassade dnipropetorovsk gehonoreerd hajduk hemelsbreed invliegt kilometer knvb kuip lobanowskiy molde monitoring morgenochtend nederlanders niettemin noortwijk nuttig oekraine onzekerheid oost optimale ramp reisadvies route talloze toeschouwer uitputtende valery verderop voorhand voorronde wegnemen zorya

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.350 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda