Feyenoord A1 als groepswinnaar naar de halve finale

6 augustus 2014 06:35 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 heeft zich dinsdag als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales van het Durban U19 Tournament in Zuid Afrika. Na een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Zuid Afrika en een overwinning op Everton was de ploeg van trainer Roy Makaay te sterk voor Santos: 1-2. Dankzij de zege stootte Feyenoord de Brazilianen van de eerste plaats in de poule.

Jari Schuurman zette zijn ploeg op slag van rust op voorsprong. Door op eigen helft de bal te veroveren en de tegenaanval in te leiden stond hij zelf aan de basis van het doelpunt, dat mede tot stand kwam dankzij goed voorbereidend werk van Milton Klooster. Luttele seconden ervoor was A1 dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Kamil Miazek ontsnapt aan een achterstand, al had Klooster eerder in de eerste helft ook al een treffer op zijn schoen.

De 0-1 voorsprong van Feyenoords hoogste jeugdelftal hield lange tijd stand, totdat Jaoa Silva dik tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende. Met die gelijkmaker was er nog geen man overboord voor A1, dat ook met een eindstand van 1-1 de halve finale had bereikt. Toch zorgde de winnende goal van Oussama Idrissi, die na matig verdedigen van Santos van dichtbij raak knalde, voor grote blijdschap in het Rotterdamse kamp.

Omdat Feyenoord als groepswinnaar is geëindigd in de poule, neemt de ploeg het in de halve finales op tegen de nummer twee van de andere groep. Dat betekent dat Benfica de volgende tegenstander is voor A1. Die wedstrijd wordt komende donderdag 7 augustus gespeeld om 17.30 uur.