Transparent
Inloggen
Sluiten

Doellijntechnologie in tweede seizoenshelft in De Kuip

4 augustus 2014 15:18 - Feyenoord.nl

Net als vorig seizoen wordt dit voetbalseizoen bij een aantal wedstrijden in De Kuip doellijntechnologie ingezet. Vanaf januari 2015 tot en met het einde van het seizoen 2014-2015 zal het systeem worden gebruikt in De Kuip.

Het systeem wordt tot de winterstop gebruikt bij de thuisduels van Ajax en verhuist dan naar De Kuip, waar het naast de thuiswedstrijden van Feyenoord onder meer zal worden gebruikt in de bekerfinale. Vorig seizoen werd het systeem één keer gebruikt. Bij het duel Feyenoord – RKC Waalwijk (6 april 2014) werd er voor eerst in de geschiedenis van het Nederlands betaald voetbal gebruikt gemaakt van doellijntechnologie.

In de 26ste minuut van de wedstrijd werd een doelpoging van Lex Immers vlak voor de doellijn verdedigd door RKC Waalwijk-speler Kenny van Hoevelen. Met behulp van het HawkEye systeem in het stadion kon scheidsrechter Kevin Blom constateren dat de bal niet de doellijn was gepasseerd en dat er geen sprake was van een doelpunt. Dit was de eerste keer sinds de introductie van doellijntechnologie dat de arbitrage bij een beslissing geassisteerd werd door technologische hulpmiddelen.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

doellijntechnologie kuip doellijn rkc arbitrage bekerfinale blom doelpoging geassisteerd hawkeye hoevelen hulpmiddelen introductie kenny lex technologische verdedigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.150 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg