Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord A1 dichtbij halve finale na winst op Everton

4 augustus 2014 06:40

Feyenoord A1 is dichtbij de halve finales van het Durban U19 Tournament in Zuid-Afrika. Na een eerder 0-0 gelijkspel tegen Zuid Afrika volgde zondagavond een knappe overwinning op de leeftijdsgenoten van Premier League-winnaar Everton: 2-1. Djazz Manusama tekende voor beide treffers. De ploeg van trainer Roy Makaay heeft daardoor in de wedstrijd tegen Santos van aanstaande dinsdag aan een gelijkspel voldoende om de halve eindstrijd te bereiken.

Zowel in het eerste gedeelte van de eerste als de tweede helft moest Feyenoord A1 het meeste balbezit en de grootste kansen aan Everton laten. De ploeg van Roy Makaay was na acht minuten wel uitermate effectief door de eerste kans direct tot treffer te promoveren. Manusama schoot een lage voorzet van Danny van Haaren binnen. Naarmate de eerste helft voorderde groeide Feyenoord A1 in de wedstrijd. Toch kwamen de Engelsen kort voor rust langszij via Delial Webster, die eerder in de wedstrijd via de paal een grote kans om zeep had geholpen.

Na rust herhaalde zich hetzelfde spelbeeld. Opnieuw was het Manusama die zijn doelpunten totaal 20 minuten na rust verdubbelde nadat hij zelf de bal van een van de Engelse verdedigers afhandig had gemaakt. Feyenoord A1 kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog enkele mogelijkheden om het helemaal af te maken. Aan de andere kant verrichtte doelman Tim van der Linden ook nog een aantal keer prima keeperswerk om de Engelse gelijkmaker te voorkomen.

Eerder op de dag won Santos in groep B met 4-0 van Zuid-Afrika. Hierdoor gaat die ploeg met zes punten aan de leiding. Feyenoord A1 volgt met vier punten en laat daarmee Zuid-Afrika (1 punt) en Everton (0 punten) achter zich.

Scoreverloop:
8' 1-0 Manusama
41' 1-1 Brewster
64' 2-1 Manusama

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden (K); Ulusoy, El Baad, Van der Pijl (’46 Van der Meer), Van Eijk; Van Haaren, Hamer, Vos (C) (’65 Nieuwkoop); Van der Putten (’65 Klooster), Van der Struis (’46 Idrissi), Manusama (’69 Gronsveld).




Tags

manusama everton afrika haaren linden makaay santos afhandig baad brewster danny delial djazz durban effectief eijk eindstrijd gronsveld hamer idrissi keeperswerk klooster langszij naarmate nieuwkoop pijl putten scoreverloop spelbeeld struis tim tournament ulusoy voorderde vos webster zeep

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg