Transparent
Inloggen
Sluiten

RR: Champions League pas lucratief na derde voorronde

9 juli 2014 17:23 - Rijnmond.nl

Als Feyenoord ook financieel wil genieten van het behalen van de voorronde van de Champions League, dan zal de eerste tegenstander verslagen moeten worden. De lonkende miljoenen worden alleen uitgekeerd aan ploegen die de laatste kwalificatieronde bereiken.

Teams die worden uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League krijgen 200.000 euro. Een uitschakeling in de volgende en laatste ronde is al goed voor 2,1 miljoen. Het bereiken van de groepsfase levert pas echt het grote geld op: 8,6 miljoen euro plus een miljoen per gewonnen groepsduel.

Mocht Feyenoord uitgeschakeld worden in de derde voorronde dan kan het alsnog 1,3 miljoen bij elkaar spelen door zich wel te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Als in die play-offs ook wordt verloren krijgt de club slechts 150.000 euro.

Volgende week vrijdag, 18 juli, wordt er geloot voor de derde voorronde van de Champions League. De vijf potentiële tegenstanders zijn Zenit Sint Petersburg (Rusland), Lille (Frankrijk), FC Kopenhagen (Denemarken), Standard Luik (België) en Besiktas (Turkije). De wedstrijden worden gespeeld op 29/30 juli en 5/6 augustus.

Meer op Rijnmond.nl




Tags

voorronde belgie besiktas denemarken frankrijk groepsduel kopenhagen kwalificatieronde lille lonkende luik petersburg potentiele rusland standard turkije zenit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki