Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Charity Gala levert bijna 185.000 euro op

4 juli 2014 10:30 - Feyenoord.nl

Feyenoord heeft een gedenkwaardige editie van het jaarlijkse Feyenoord Charity Galadiner achter de rug. Waar het gala in het teken van het goede doel de afgelopen jaren onder meer plaatsvond in de Schiecentrale, de Laurenskerk en in het voormalig Postkantoor aan de Coolsingel, keerde het evenement donderdag terug in De Kuip. Daar werd onder meer via een veiling geld ingezameld voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De goede doelen mochten uiteindelijk een topopbrengst van bijna 185.000 euro verdelen.

Voor de selectiespelers van Feyenoord was het na de middagtraining op Varkenoord zaak om zich snel te douchen en in galakleding te steken, waarna ze zich aansloten bij het feestelijke gezelschap op de tweede verdieping van het Maasgebouw. Daar werden de eerste drankjes gedronken, voordat presentator Jan Dirk Stouten alle aanwezigen verzocht om het veld van De Kuip op te zoeken.

Op die magische plek was de afgelopen dagen een grote tent opgebouwd, met daarin 45 tafels waaraan alle genodigden een plaats vonden. Aan vrijwel elke tafel schoof een speler of trainer van de selectie aan. Zo was de nieuwe doelman Warner Hahn aan tafel te vinden bij een delegatie van Feyenoords hoofdsponsor Opel, terwijl Tonny Vilhena aanschoof bij de nieuwe kledingsponsor adidas.

Voordat de in totaal ruim 500 gasten aan tafel gingen voor een diner dat was bereid door Herman den Blijker en zijn koks, spraken eerst Feyenoords president-commissaris Dick van Well en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de aanwezigen toe. Van Well maakte van de gelegenheid gebruik om een luid applaus te vragen voor het werk dat wordt verricht in de jeugdopleiding van Feyenoord, die maarliefst negen spelers voortbracht die momenteel deel uitmaken van de selectie van Oranje tijdens het WK in Brazilië.

Aboutaleb op zijn beurt prees het werk van de twee goede doelen die aan het Feyenoord Charity Gala zijn verbonden: de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. ‘Beide goede doelen zijn erop gericht om mensen te helpen om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen’, sprak de burgemeester. ‘Alle aanwezigen zullen erkennen dat iedereen een coach of een vertrouweling nodig heeft om zijn of haar talent te kunnen ontplooien. Daarom is het werk van deze twee Foundations zo belangrijk en hoop ik dat we aan het eind van de avond een mooi bedrag voor deze twee goede doelen bekend kunnen maken.’

Dat mooie bedrag kwam uiteindelijk voor een groot deel tot stand via de veiling van achttien bijzondere items, variërend van een VIP-arrangement voor een Champions League-wedstrijd, tot een paar gesigneerde voetbalschoenen van oud-Feyenoorder Robin van Persie. Topstuk van de veiling was de middenstip van De Kuip, die door de winnaar van het kavel ter plekke mocht worden uitgestoken samen met grasmeester Erwin Beltman. Die unieke mogelijkheid deed zich voor omdat de grasmat komende week vervangen gaat worden. De middenstip ging uiteindelijk van de hand voor een schitterend bedrag van maarliefst 15.000 euro.

Daarmee werd een grote bijdrage geleverd aan de uiteindelijke opbrengst, die aan het eind van de avond bekend werd gemaakt. Peter Blangé (namens de Feyenoord Foundation) en Giovanni van Bronckhorst (namens zijn eigen Foundation) mochten toen een cheque met een schitterend bedrag erop in ontvangst nemen, waarbij beide voormalig topsporters lieten weten dat hier komend jaar weer zeer veel goed werk mee verricht zal worden.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

charity gala aanwezigen bronckhorst kuip veiling aboutaleb maarliefst middenstip well aanschoof aansloten adidas ahmed applaus arrangement beltman blange blijker cheque coolsingel delegatie diner douchen editie erkennen erwin evenement feestelijke foundations galadiner galakleding genodigden gesigneerde gezelschap grasmeester hahn hoofdsponsor ingezameld items kavel kledingsponsor koks laurenskerk maasgebouw magische middagtraining ontdekken ontplooien ontvangst opel oranje persie plaatsvond postkantoor prees presentator schiecentrale schoof selectiespelers stouten tafels tent topopbrengst topsporters topstuk varierend varkenoord verdieping vertrouweling vilhena vip voetbalschoenen voortbracht warner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.317 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes minteh praag religie rvc slot sobat stengs sugawara timber ueda vertekent volkslied wieffer willykment woerts yoda zerrouki