Transparent
Inloggen
Sluiten

De Vrij bij beste verdedigers op WK

2 juli 2014 19:31 - Feyenoord.nl

Stefan de Vrij is tot dusver een van de beste verdedigers op het WK in Brazilië. Dat blijkt uit de officiële spelersranking die door de FIFA wordt bijgehouden. De Vrij bezet op de ranglijst van beste spelers de zeventiende plaats en hoeft slechts zes verdedigers voor zich te dulden. De Feyenoorders is na Arjen Robben, die op de vijfde plaats staat, de hoogst geklasseerde Nederlandse international. De lijst van beste spelers op het WK wordt aangevoerd door de Colombiaan James Rodriguez, met het cijfer 9,79. De Vrij heeft na vier gespeelde wedstrijden een cijfer van 9,32. De spelersranking wordt samengesteld op basis van data-analyse, waarbij bijvoorbeeld elk balcontact wordt vastgelegd en beoordeeld.

De Vrij speelde tot dusver 347 minuten op het WK en legde daarin 37,4 kilometer af. Bijna 85% van zijn passes kwam aan op de plaats van bestemming. De goede prestaties van de verdediger blijven ook op social media niet onopgemerkt. Uit cijfers van de FIFA blijkt dat De Vrij tijdens het WK bijna 210.000 keer is genoemd op social media, een gemiddelde van 135 ‘mentions’ per uur.

Stefan de Vrij kan aanstaande zaterdag zijn vijfde wedstrijd op het WK spelen, als Nederland het in de kwartfinale opneemt tegen Costa Rica. De Feyenoorder speelde tot dusver in totaal zestien interlands, waarin hij één doelpunt maakte.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

fifa spelersranking stefan aangevoerd arjen balcontact bestemming bijgehouden colombiaan costa james kilometer mentions nederland onopgemerkt rica robben rodriguez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda