Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Geel: 'waarschijnlijk nooit eerder zo'n succesvol jaar in de historie van de hele club geweest'

12 juni 2014 06:38

De Telegraaf bericht donderdag uitgebreid over hoe Feyenoord aan de bakermat staat van dit Nederlands elftal en eigenlijk het Nederlandse voetbal tegenwoordig. Martin van Geel kan dat alleen maar beamen. "Wat er nu bij het Nederlands elftal gebeurt, is ook een afspiegeling van het beleid bij Feyenoord. De club heeft duidelijk gekozen voor opleiden. En als we spelers halen, kijken we eerst naar talentvolle Nederlanders. Zo zijn Vlaar en Kuyt destijds ook bij Feyenoord gekomen en zo is Janmaat nu ook weer international geworden. Scout je in Oost-Europa, dan beteken je als club niks voor het Nederlandse voetbal."

Feyenoord leidt vanaf de jongste jeugd echt zelf op en dat werpt zijn vruchten af. "Voor Feyenoord is het ongekend dat er zoveel internationals zijn, ook bij de andere teams van de KNVB. Maar wel terecht. Het eerste werd 2e in de eredivisie, de beloften zijn kampioen geworden, net als de B1, de B2, de C1 en de D1. A1 won de beker en A2 werd tweede in de competitie. Er is waarschijnlijk nooit eerder zo’n succesvol jaar in de historie van de hele club geweest. Prijzen zijn in de jeugd niet belangrijk, maar het geeft aan wat Feyenoord doet in de opleiding.”




Tags

historie afspiegeling bakermat beamen beteken eredivisie janmaat knvb kuyt nederlanders oost telegraaf vlaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert minteh praag religie renovatie rvc slot stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda zerrouki