Transparent
Inloggen
Sluiten

20 Oranje-spelers staan vast voor WK

26 mei 2014 21:47 - VI.nl

Louis van Gaal maakt zaterdagochtend zijn 23-koppige selectie bekend voor het WK in Brazilië. De bondscoach van Oranje is er in de grote lijnen uit, maar kent nog een paar vraagtekens. 'Twintig spelers staan vast, maar nog niet de complete selectie. Dat hangt ook af van het duel van Jong Oranje tegen Jong Schotland', aldus Van Gaal tijdens de persconferentie.

Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik en Quincy Promes zitten in de voorlopige selectie van Oranje, maar bereiden zich voor op de interlands tegen Jong Schotland en Jong Luxemburg. Dit omdat Van Gaal Jong Oranje zo sterk mogelijk wil laten aantreden tijdens de EK-kwalificatieduels.

Het nieuwe 5-3-2 systeem speelt geen rol in de keuze van de bondscoach. 'Nee, daar zijn die keuzes niet van afhankelijk', reageert Van Gaal. 'We zitten nog steeds in hetzelfde proces en zullen in principe doorgaan in dit systeem, maar dat kan anders zijn op het WK. Het gaat erom dat de spelers hierin geloven en dat gevoel ik heb wel.'

Meer op VI.nl




Tags

oranje jong gaal schotland aantreden boetius karim kwalificatieduels luxemburg promes rekik vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg