Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verplettert AGOVV

9 augustus 2002 18:58

Verslaggever: Dennis van Eersel

In de laatste oefenwedstrijd voor de belangrijke ontmoeting met Fenerbahce liet Feyenoord een goede indruk achter door met 8 - 0 te winnen van AGOVV. Voorafgaand aan de wedstrijd nam oud-Feyenoorder Peter Bosz afscheid van zijn vorige werkgever AGOVV, hij traint nu het team van De Graafschap. Bosz kreeg een expresso-apparaat aangeboden van de club, 'omdat hij daar altijd zo om zeurde'.

In het Sportpark Berg en Bos opende de Rotterdamse formatie de score in de 10e minuut, na een steekbal op rechts van V. Hooijdonk naar Bosvelt legde de laatste met af op Lurling voor 1 - 0. Enkele minuten later trapte Van Hooijdonk een vrije trap in de linker kruising. Later schoot hij vanaf 16 meter voor een leeg doel op die kruising. Kalou bepaalde de ruststand op 3 - 0.

In het begin van de 2e helft gebeurde er vrij weinig. De werklust en goede voorzetten van debutant Pardo vielen echter wel op. De score werd verder uitgebouwd door Lurling na een goede combinatie met Kalou. Deze Kalou werd even later vervangen door Buffel, die in de laatste 5 minuten de 6, 7 en 8 - 0 op zijn naam zou schrijven. De 5 - 0 was een hard schot in de lange hoek van Van Hooijdonk na afleggen van Pardo.

Laatste statistieke feitje, Feyenoord won dus met 1 doelpunt meer in Apeldoorn dan Ajax deed.

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Gyan, Paauwe, Van Wonderen, Rzasa ('85 Van Haaren), Emerton, Bosvelt, Ono ('46 Pardo), Kalou ('85 Buffel), Lurling, Van Hooijdonk.

Scoreverloop:
0-1 Lurling ('10)
0-2 Van Hooijdonk ('13)
0-3 Kalou ('26)
RUST
0-4 Lurling ('60)
0-5 Van Hooijdonk ('82)
0-6 Buffel ('85)
0-7 Buffel ('88)
0-8 Buffel ('89)

Het verslag werd verzorgd door onze verslaggever ter plaatse: Dennis van Eersel.

Meer op




Tags

hooijdonk buffel kalou lurling agovv pardo bosvelt bosz kruising verplettert afleggen apeldoorn apparaat berg bos emerton expresso fenerbahce graafschap gyan haaren ono ontmoeting paauwe rzasa scoreverloop statistieke trapte verslag werkgever werklust wonderen zeurde zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki