Feyenoord speelt met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur

4 augustus 2002 16:00

Verslaggever: RvN

Feyenoord heeft in een vriendschappelijke wedstrijd in De Kuip vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd was live te volgen vai deze site. Voor Feyenoord scoorden Van Haaren voor rust en Kalou na rust. Tottenham Hotspur kwam tegen de verhouding in 2 minuten voor tijd op gelijke hoogte door een goal van Iversen.

Onder toezicht van de Fenerbahce coach Werner Lorant en 39.000 Feyenoord fans startte Feyenoord om 16.05 uur tegen Tottenham Hotspur. Tegen de Britten, dat niet in haar sterkste opstelling uitkwam, had Feyenoord in de beginfase een enorm openingsoffensief en kon het binen 10 minuten 4 goede kansen aantekenen. Met name Van Hooijdonk en Kalou konden de Britse doelman echter nog niet verschalken.

Na de openingsfase zakte de wedstrijd ver weg. In de 23ste minuut kwamen de Britten tegen de verhouding op 0-1. Sheringham haalde op een voorzet van rechts na 23 minuten kansloos uit voor keeper Zoetebier. Paul Bosvelt had vervolgens na ruim een half uur spelen de gelijkmaker op zijn schoenen. Van een meter of 16 schoo hij de bal echter op de lat. Ruim 5 minuten voor rust deed Ramon van Haaren wel wat Bosvelt verzuimde. De linksback haalde met links hard uit en schoot de bal in de bovenhoek, onhoudbaar voor de Engelse keeper.

Net als in de eerste helft begon Feyenoor dook in de tweede helft sterk en krege het kansen. Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord haar beste kans toen keller pas in tweede instantie een kopbal van Van Hooijdonk over de lat kon werken. Niet veel later volleyde Kalou een bal vlak over de kruising. De sterker periode werd uiteindelijk succesvol afgesloten door een doelpunt van Kalou die een assist van Emerton vanaf rechts binnenwerkte.

5 minuten voor tijd legde Van Hooijdonk weer aan voor een van zijn befaamde vrije trap. De doelman wist de opnieuw uitstekende vrije trap slechts met een uiterste krachtsinspanning uit het doel te werken. 2 minuten voor tijd bracht de spits Steffen Iversen Tottenham Hotspur alsnog op gelijke hoogte. Hij profiteerde van een slappe terugspeelbal van Kees van Wonderen op Zoetebier.

0-1 Sheringham ('23)
1-1 Van Haaren ('38)
1-2 Kalou ('75)
2-2 Iversen('88)

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren, Kalou ('81 Gyan), Bosvelt, Ono, Leonardo ('65 Buffel), Lurling en Van Hooijdonk.