Jarig Excelsior verrast Feyenoord nog bijna

27 juli 2002 21:00

Verslaggever: S

Feyenoord heeft vanavond uiteindelijk nog maar vrij nipt gewonnen van de eigen jarige satellietclub Excelsior. De thuisclub op Woudestein, die 4 dagen geleden 100 jaar werd, mocht zelfs tot een minuut voor tijd hopen op een stunt. Kalou besliste pas in de 89e minuut de wedstrijd met een kopbal.

Excelsior startte uitstekend en kreeg in de eerste 10 minuten 4 kansen. Feyenoord opende echter na 12 minuten de wedstrijd via een doelpunt van Emerton uit een assist van Kalou. Kalou zelf verdubbelde na een half uur de score uit een voorzet van Lurling en leek daarmee de wedstrijd te beslissen.

Na rust ging Excelsior met nieuwe krachten te werk en kwam terug in de wedstrijd via Sa?d Boutahar. Buffel verhoogde de score weer, maar Cecilio Lopez bracht de ploeg van Excelsior weer terug tot 2-3. 6 minuten voor tijd leek Excelsior voor een stuntje te gaan zorgen toen Boutahar zijn 2e goal scoorde en de gelijkmaker maakte. Kalou wist de wedstrijd in de slotminuut echter alsnog te beslissen.

0-1 Brett Emerton ('12)
0-2 Bonaventure Kalou ('31)
1-2 Sa?d Boutahar ('48)
1-3 Thomas Buffel ('69)
2-3 Cecilio Lopes ('74)
3-3 Sa?d Boutahar ('84)
3-4 Bonaventure Kalou ('89)