Transparent
Inloggen
Sluiten

HawkEye maakt zondag debuut in De Kuip bij Feyenoord - Ajax

28 februari 2014 18:00 - KNVB.nl

Bij het duel Feyenoord - Ajax aanstaande zondag wordt er voor het eerst in Stadion Feijenoord gebruik gemaakt van doellijntechnologie.

Dit seizoen was het HawkEye-systeem actief bij negen thuiswedstrijden van FC Utrecht. Vanaf komend weekend wordt het systeem ingezet bij de eerstvolgende vijf thuiswedstrijden van Feyenoord en de KNVB bekerfinale op zondag 20 april.

Na de KNVB bekerfinale volgt de tweede transfer van Rotterdam naar Amsterdam, zodat de Amsterdam ArenA vanaf zaterdag 3 mei 2014 het podium vormt voor deze technologische hulpmiddelen.

Doellijntechnologie met behulp van het HawkEye-systeem is een van de onderdelen van de tweejarige pilot Arbitrage 2.0. In dit traject wordt er tevens in verschillende beslissingwedstrijden als de KNVB bekerfinale en de strijd om de Johan Cruijff Schaal het gebruik van extra assistenten (5e en 6e officials) toegepast. Aanvullend wordt de opnamebus van HawkEye gebruikt om de mogelijkheden van een videoreferee te onderzoeken.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: ,,De KNVB is erg tevreden met de start van doellijntechnologie en de verrichtingen van het HawkEye-systeem in Stadion Galgenwaard. De komende periode zal het systeem in een groter stadion ingezet worden en onder meer tijdens de KNVB bekerfinale met 100 procent zekerheid kunnen beoordelen of het wel of geen doelpunt is, wat van essentieel belang is voor het sportieve verloop van een wedstrijd. Dit past bij de visie van de KNVB om de arbitrage voortdurend te ontwikkelen en wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.”

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb hawkeye bekerfinale doellijntechnologie arbitrage kuip aanvullend arena beslissingwedstrijden essentieel galgenwaard gijs hulpmiddelen jong officials opnamebus pilot technologische tweejarige utrecht videoreferee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanspeelpunt acardipane advocaat arnesen balvaste bergkamp bestlander bijlow bozenik brugge cisse dordrecht eeuw feyenoordopnummer hanegem jong kamerlid liberaal liberale linssen nederland nederlanders pratto ramesoe sandra slot til topspits vormer willykment