Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord vanavond tegen honderjarige satellietclub Excelsior

27 juli 2002 13:18

Verslaggever: RvN

Feyenoord treedt vanavond om 19.00 uur aan tegen satellietclub Excelsior. De wedstrijd staat uiteraard in het teken van het 100-jarig bestaan van de club, een verjaardag die afgelopen dinsdag al gevierd werd. Waar andere clubs de afgelopen maanden moesten strijden om het hoofd boven water te houden gaat het bij het kleine Excelsior inmiddels op velerlei vlak voor de wind. De ploeg kende als satellietclub geen problemen om de begroting rond te krijgen en kan rekenen op een alleszins behoorlijke selectie, die het komende seizoen het mag gaan proberen in de Eredivisie. 'Liever satelliet dan failliet' zo legde de Excelsior voorzitter deze week bij zijn toespraak ter ere van het 100-jarig bestaan de situatie van de club nog maar eens treffend uit.

Excelsior won deze week opvallend ruim van de amateurs van Oldenzaal met 1-13 en van Rood Zwart met 1-17. Doelpunten waren er tegen Oldenzaal van Ronnie Nouwen (3), Mounir El Hamdaoui (3), Brett Holman (2), Rene van Dieren, Leo Koswal, Gill Swerts en Michel Breuer (allen 1) en een eigen doelpunt en tegen Rood Zwart van Nouwen (4), Fernandes Bastos (3), Bouthar (3) El Hamdaoui (3), Swerts (2), Olfers en Mitilga. het enorme contingent Feyenoorders droeg dus behoorlijk bij aan het resultaat, maar opvallend is dat ook spelers van Excelsior zelf de boventoon kunnen voeren.

Er zijn nog enige kaarten te koop voor de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord. Vanavond doen aan de kant van Feyenoord Van Hooijdonk en Paauwe in ieder geval nog niet mee. Voor de van Excelsior afkomstige Buffel en Pinas betekent de wedstrijd het weerzien met veel van hun oude maatjes van het vorige seizoen. De 'Feyenoorders' van Excelsior zullen vanavond nog eens extra duidelijk willen maken dat zij eigenlijk in De Kuip horen te spelen.

Websites Excelsior:
Officiele site: http://www.sc-excelsior.nl/
Fansite: Excelsior for Life

Meer op




Tags

excelsior satellietclub hamdaoui honderjarige jarig nouwen oldenzaal swerts afkomstige alleszins bastos bouthar boventoon brett breuer buffel contingent dieren eredivisie failliet fansite fernandes gill holman hooijdonk koswal kuip leo life michel mitilga mounir olfers paauwe pinas ronnie satelliet toespraak treffend velerlei water websites weerzien wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.454 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda