Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Hanegem: 'ik wil graag iets betekenen voor Feyenoord, maar een baan hoef ik niet'

20 februari 2014 08:15

Het Algemeen Dagblad heeft vandaag een aparte bijlage met en over Willem van Hanegem. Hij laat daarin zijn Feyenoord gevoel zien. "Ik ben een echte Feyenoorder, dat zit diep in mijn hart. En Rotterdam is mijn stad, de Maas mijn rivier. Haha. Ik meen het. Maar ik word moe van dat predicaat 'werkvoetbal', Wij hadden harde verdedigers, maar werden kampioen met mooi, aantrekkelijk spel. Dat is sowieso het kenmerk van Feyenoord. Ook nu hoor, als het goed loopt."

Van Hanegem is vaker kritisch op Feyenoord en vindt het jammer dat hij om die reden als zeurpiet wordt neergezet. "Ik houd gewoon van die club. Toen ze met 10-0 van PSV verloren, heb ik ze verdedigd in mijn column. Omdat je verdedigt waar je voor staat. Duidelijker kan ik niet zijn toch? Maar als ik merk dat ze niet structureel om de landstitel mee willen doen, dan word ik giftig. Meedoen. Strijden. Daar hou ik van. Met mooi voetbal, daar worden mensen gelukkig van."

Ondertussen ligt er mogelijk een rol voor Van Hanegem bij Feyenoord in het verschiet. De club denkt er in ieder geval serieus over na. "Dingen gebeuren of ze gebeuren niet. Ik vind het al uniek dat mijn verjaardag in de Kuip wordt gevierd. Ik heb verder niks in mijn achterhoofd. Ik zoek geen baan, want ik heb al een golfbaan. Zonder dollen, ik wil graag iets betekenen voor Feyenoord, maar een baan hoef ik niet."




Tags

hanegem baan achterhoofd bijlage column dollen duidelijker giftig golfbaan kenmerk kuip landstitel maas moe predicaat rivier verdedigd verdedigt verschiet werkvoetbal zeurpiet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda