Feyenoord jeugd wint ook van Inter

29 april 2000 15:51

Ook de laatste wedstrijd in het prestigieuze jeugdtoernooi werd doro het Feyenoord u17 elftal in Abu Dabi gewonnen. Feyenoord was al kampioen, maar versloeg uiteindelijk ook het Italiaanse Inter Milaan met 3-2 na 0-2 achter gestaan te hebben.

Feyenoord, dat haar tweede keeper een kans gaf, zag in de beginfase al 2 goals tegen zich krijgen. na een half uur scoorde Sam Afana voor Feyenoord de 1-2. In de rust besloot feyenoord toch maar weer de eerste keeper Ade op te stellen, die zo had uitgeblonken in het toernooi. dat bleek een goede zet. Hij zou geen bal meer doorlaten, waardoor Feyenoord naar hartelust kon aanvallen. Jason Oost scoorde zijn tweede goal van het toernooi, hetgeen de gelijkmaker betekende. Het was invaller Rory Drupout die voor de winnende goal scoorde ver in de tweede helft.

Nadat de feyenoord jeugdspelers als helden werden gehuldigd kon de selectie moe maar voldaan de terugreis naar Nederland hervatten.