Transparent
Inloggen
Sluiten

FSV: Vreemde gang van zaken bij overleg over uitfans bij Klassieker

10 januari 2014 13:41 - Feyenoordnet.nl

De Supportersvereniging van Feyenoord (FSV) heeft vandaag een verslag online geplaatst van haar kant van het verhaal over het gesprek over toelaten van uitfans bij de bekerklassieker:

Zoals bekend heeft woensdagavond in Amsterdam overleg plaats gevonden tussen clubs, supporters en gemeentes over het al dan niet toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari aanstaande in de Arena. Ook de uitkomst is inmiddels bekend: Feyenoord-supporters zijn wéér niet welkom. Over het verloop van de bespreking is een verkeerd beeld ontstaan in de media, daarom hierbij een verslag.

Hoewel in de media reeds dagenlang werd gesproken over een overleg waarbij ook supporters zouden aanschuiven, is een vertegenwoordiging van Feyenoord-supporters pas op het allerlaatste moment uitgenodigd aan te schuiven. In de aanloop naar het overleg heeft de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) uitgebreid contact gehad met de Supportersvereniging Ajax (SVA), waarbij vanuit Amsterdam werd aangegeven dat Feyenoord-supporters wat hen betreft welkom zouden zijn op 22 januari. Met die informatie in het achterhoofd zijn zowel Feyenoord als de Feyenoord Supportersvereniging met een positieve insteek afgereisd richting Amsterdam.

Tijdens het overleg bleek al snel dat ook beide burgemeesters bereid waren de wedstrijd in aanwezigheid van Feyenoord-supporters te laten spelen. Totdat... de Amsterdammers plots, ondanks het feit dat enkel de wedstrijd van 22 januari op de agenda stond, de eis op tafel legden alleen akkoord te gaan als zij 2 maart ook welkom zijn tijdens de onderlinge competitiewedstrijd in de Kuip. Ondanks verwoede pogingen van beide burgemeesters om -conform agenda- op dit moment enkel afspraken te maken over de bekerwedstrijd, waarbij Aboutaleb aangaf zeker open te staan voor het weer toelaten van Ajax-supporters bij onderlinge wedstrijden in de Kuip, werd hier door de Amsterdammers niet vanaf geweken.

Opvallend was overigens dat de SVA weliswaar voorstander was van het toelaten van Feyenoord-supporters bij de bekerwedstrijd, maar dat supportersvereniging AFCA, vertegenwoordigd door de supporterscoördinator van de club, tegenstander was van uitsupporters bij zowel de aanstaande bekerwedstrijd in Amsterdam als de competitiewedstrijd in Rotterdam. Zij zijn van mening dat het afbreukrisico bij op dergelijke korte termijn alsnog toelaten van uitsupporters te groot is. Des te opmerkelijker daar Vak 410 in aanloop naar het overleg liet weten vertegenwoordigd te worden door AFCA en datzelfde Vak 410 middels grote doeken al jaren pleit voor het weer toelaten van bezoekende supporters bij alle wedstrijden maar met name de Klassieker.

Een vreemde gang van zaken dus, of eigenlijk ook weer niet als we terugdenken aan de wijze waarop Ajax en haar supporters gezamenlijk de bekerfinale van 2010 hebben gesaboteerd. De aanhang van Ajax wilde - ondanks liefst 10.000 kaarten! - liever niet naar Rotterdam en gaf in overleg met de club aan om de bekerfinale te splitsen in een thuis- en een uitwedstrijd. De KNVB werkte hier gretig aan mee.

Aangezien er bij de aanstaande kwartfinale helemaal geen supporters van Feyenoord welkom zijn, verwachten wij dat de KNVB -zoals tijdens het overleg door de FSV aangegeven- ook nu weer besluit de wedstrijd te splitsen in een thuis- en een uitwedstrijd. Het argument dat dit in strijd is met de reglementen gaat niet op, want diezelfde reglementen werden bij de finale in 2010 ook eenvoudig aan de kant geschoven...

Meer op Feyenoordnet.nl




Tags

fsv supportersvereniging klassieker uitfans afca bekerfinale knvb kuip reglementen splitsen sva uitsupporters verslag aanhang aanschuiven aanwezigheid aboutaleb achterhoofd afbreukrisico arena bekerklassieker bespreking conform dagenlang doeken gemeentes gesaboteerd geweken legden middels opmerkelijker supporterscoordinator terugdenken vertegenwoordiging verwoede voorstander

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda