Transparent
Inloggen
Sluiten

Baan w?l op zoek naar reservespits voor Van Hooijdonk; Baan n? in Chili voor Pinilla

7 juli 2002 13:50 - Tercera

Verslaggever: RvN

In tegenstelling tot de uitlatingen van Van Marwijk dat de selectie in balans is en geen nieuwe aankopen behoeft, is Feyenoord wel degelijk concreet op zoek naar een reservespits voor Van Hooijdonk. Dat bevestigde Rob Baan, die momenteel in Chili zit. Hij is daar om de Chileense spits Mauricio Pinilla van de topclub Universidad de Chile te bekijken. Baan ontkende geruchten dat hij ook geinteresseerd was in andere spelers van de club. De technisch directeur van Feyenoord liet weten alleen voor Pinilla te komen.

De spits maakte veel indruk op videos die Feyenoord had gekregen, maar Baan wil de speler absoluut zelf in actie zien. Dat mislukte zaterdag. Toen was hij aanwezig bij een vriendschappelijke wedstrijd die naar verluidt speciaal voor dit doel zou zijn geregeld (De Chileense club heeft dringend geld nodig). Pinilla kampte echter met een blessure en kwam niet in actie. Wel sprak Baan met de speler en zijn zaakwaarnemer, zo blijkt ook uit foto's. Maandag zou er een nieuwe gelegenheid zijn om Pinilla in actie te zien in een vriendschappelijke wedstrijd.

Indien Feyenoord over zou gaan tot het aantrekken van de 18-jarige spits zou Baan hem eerst de tijd willen geven om aan het Nederlandse voetbal te laten wennen en hem langzaam te brengen. Op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 17 werd hij vorig jaar topscorer met 5 goals, ondanks dat Chili al in de eerste ronde uitgeschakeld werd.

Meer op Tercera




Tags

baan pinilla chili hooijdonk reservespits chileense behoeft chile foto marwijk mauricio topscorer universidad videos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen gelul jacobs kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda