Transparent
Inloggen
Sluiten

Standbeeld Coen Moulijn voor ingang aan Olympiazijde stadion

11 november 2013 20:06 - Feyenoord.nl

Het standbeeld van Coen Moulijn kan op korte termijn een fraaie ereplaats krijgen voor de ingang aan de Olympiazijde van Stadion Feijenoord. Het beeld van de legendarische linksbuiten komt daarmee, na verplaatsing van het voorplein, op een zeer markante plaats te staan waar op wedstrijddagen grote stromen supporters passeren. Bovendien blijft op deze beschermde plaats het beeld door de hekken ook nog van buiten het stadion zichtbaar.

De keuze pal voor de grote ingang aan de Olympiazijde van stadion Feijenoord is in nauwe samenspraak met Adrie Moulijn gemaakt. Hoewel de weduwe van Coen de plek al goed kende, kwam ze maandag op uitnodiging van Feyenoord nog eens kijken om vast te stellen ‘dat dit inderdaad een schitterende plaats is voor Coen’.

Verplaatsing naar binnen de stadionhekken van het in oktober 2009 nog door Coen Moulijn zelf onthulde standbeeld van kunstenaar Tom Waakop Reijers is volgens zowel Adrie Moulijn, als veel supporters en ook volgens Feyenoord gewenst nadat de sokkel van het beeld anderhalve week geleden vorige door vandalen werd beklad. Eerder was het al eens mikpunt toen een shirt van Ajax over het kunstwerk werd gehangen.

Tijdens een constructief overleg met het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam kreeg Feyenoord vorige week donderdag te horen dat de BVO het beeld voor onbepaalde tijd in bruikleen krijgt van de gemeente en dat deze ook de verplaatsing op korte termijn kan en wil regelen.

Adrie Moulijn hoopt net als Feyenoord dat, nu de gewenste plek is bepaald, de daad inderdaad snel bij het woord kan worden gevoegd ‘Dat zou fantastisch zijn en voor mij toch ook wel een hele opluchting, Ik vind het geen prettig idee dat wat er met het beeld is gebeurd in principe vandaag of morgen zich nog eens kan herhalen. Bovendien geldt voor mij betreft dat in het stadion de enige juiste plek is voor het standbeeld van Coen. De Kuip was immers altijd al zijn tweede thuis.’

Meer op Feyenoord.nl




Tags

moulijn olympiazijde adrie beeldende beklad beschermde bruikleen bvo daad ereplaats fraaie gehangen gemeente hekken herhalen kuip kunst kunstenaar kunstwerk linksbuiten markante mikpunt onbepaalde passeren reijers sokkel stadionhekken tom vandalen voorplein waakop wedstrijddagen weduwe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer