Feyenoord verspeelt dure punten in Nijmegen: 3-3

15 september 2013 14:22

Tegen het zwakke NEC is Feyenoord niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. Dat gelijkspel kwam zelfs pas in de slotminuut tot stand toen Bruno Martins Indi de gelijkmaker binnenkopte.

Feyenoord had in de beginfase een overwicht. Dat leidde na diverse kansen, o.a. voor Immers, tot de 0-1 van diezelfde Immers. Hij kopte in uit een voorzet van Vilhena. NEC kwam er daarna echter gevaarlijk uit met counters. Een zo'n moment leverde de gelijkmaker op. Stefanik strandde eerst op Mulder, maar kon daarna alsnog scoren.

Na rust kreeg Feyenoord kansen op de 1-2. Eerst raakte Graziano Pelle zowel de paal als de lat. Vervolgens was het invaller Boetius die de verdiende voorsprong voor Feyenoord verzorgde. Hij rondde een mooie aanval van Feyenoord af. De ploeg kon maar kort van die voorsprong genieten. Palsson en Stefanik profiteerden van slecht verdedigen aan Feyenoord-zijden en kantelden de wedstrijd naar 3-2. In de 90ste minuut voorkwam Martins Indi een echte blamage door alsnog de 3-3 binnen te koppen uit een voorzet van Boetius.