Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verliest Klassieker met 2-1

18 augustus 2013 14:26

De dramatische start van Feyenoord is compleet met een nederlaag tegen aartsrivaal Ajax in de Amsterdam Arena. Daarmee verloor de ploeg ook de derde wedstrijd op rij. Uiteindelijk trokken de Amsterdammers met 2-1 aan het langste eind.

Koeman had voor zijn elftal een 4-4-2 opstelling bedacht met Vormer als extra slot op de deur. Dat pakte in de beginfase goed uit. De ploeg was scherp en kwam al na zes minuten op voorsprong. Het was Graziano Pelle die de openingstreffer kon binnenschieten. In de beginfase was Feyenoord beter en verzuimde het aanvallend goed te passen om meer kansen te creëren. Na ongeveer een kwartier spelen verloor Feyenoord de controle en moest het terug. Ajax werd steeds sterker en drukte Feyenoord terug tot in de eigen zestien. Dat leverde diverse kansen op.

Toch was het een arbitrale beslissing die Ajax langszij bracht. Vormer tikte Fischer heel lichtjes aan en kreeg vervolgens een penalty. Die beslissing werd hevig bestreden, maar de scheidsrechter aarzelde niet. Sigthorsson tekende vervolgens voor de 1-1. Een paar minuten later zou hij zelfs de 2-1 binnentikken. Op dat moment moest Feyenoord vrezen voor een grotere achterstand.

Na een ingreep van Koeman bij rust stond de organisatie van Feyenoord in de tweede helft beter. De ploeg kreeg van daaruit bij vlagen wel een overwicht. Het kon echter veel te weinig creëren om terug te kunnen keren in de wedstrijd. Door de 2-1 bleef Feyenoord zicht houden op een punt. Met debutant Armenteros en invaller Verhoek probeerde Koeman nog iets te forceren. Dat zat er echter niet meer in, waardoor de stand 2-1 bleef en de derde nederlaag een feit is.




Tags

koeman beginfase klassieker vormer aartsrivaal aarzelde arbitrale arena armenteros bedacht bestreden binnenschieten binnentikken fischer graziano hevig langste langszij lichtjes pelle sigthorsson slot tikte trokken verhoek vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.436 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki