[WK] Tomasson held van Denemarken met twee goals

1 juni 2002 11:50

Denemarken heeft een uitstekende start achter de rug op het WK. In de poule van Frankrijk en Senegal wist Denemarken zaterdag Uruguay met 2-1 te verslaan. Feyenoord aanvaller Jon Dahl Tomasson was de grote man aan de kant van de Denen. Hij was in de wedstrijd grotendeels onzichtbaar, maar wist wel beide doelpunten te scoren voor de Denen. Na afloop werd hij gehuldigd tot Man of teh Match door de FIFA. Op slag van rust schoot hij een voorzet van links van Gronkjaer binnen. Vlak na rust kwamen de Uruguayanen op gelijke hoogte door een bal uit de lucht genomen door Rodriguez. 7 minuten voor tijd besliste Tomasson de wedstrijd door een voorzet van de linkerkant via de onderkant van de lat knap in te koppen.