Transparent
Inloggen
Sluiten

Onderzoek: Feyenoord supporters verdeeld over Het Nieuwe Stadion

17 juli 2013 06:29

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad bleek vorige week niet te willen instemmen met de gevraagde steun voor een nieuw stadion voor Feyenoord. De raad was verdeeld over de garantstelling van EUR 160 miljoen en dat blijkt onder supporters van Feyenoord niet anders te zijn. Ruim vier op de tien seizoenkaarthouders van Feyenoord (44%) zijn het oneens met de keuze van de gemeenteraad en een bijna even groot deel (41%) is het juist eens met de raad.

Opvallend zijn de grote verschillen tussen supporters die in of buiten Rotterdam wonen. Supporters die in de stad wonen, staan veel vaker achter de meerderheid van de gemeenteraad. Ruim driekwart van hen is het eens met de beslissing om niet garant te staan voor een nieuw stadion. Voor een derde van de Rotterdamse supporters is de discussie over Het Nieuwe Stadion zelfs reden om volgend jaar op een andere partij te stemmen. Blauw Research stelde deze en andere vragen over de toekomstplannen voor het stadion van Feyenoord aan een panel van meer dan 5.000 Feyenoord supporters.
Renovatie of nieuwbouw?

De vraag die steeds gesteld wordt is: willen supporters nu liever een nieuw stadion of een gerenoveerde Kuip? Ook daarover verschillen de meningen sterk. In het geval er twee goed uitgewerkte plannen zouden worden gepresenteerd, waarvan een voor nieuwbouw en een voor renovatie, dan zou ruim de helft (56%) van de supporters gevoelsmatig de voorkeur geven aan een nieuw stadion. Vier op de tien kiezen dan voor renovatie van De Kuip (39%). Er is geen verschil tussen seizoenkaarthouder of ClubCardhouders.

Communicatie

Zelfs waar het gaat om de communicatie rondom Het Nieuwe Stadion zijn Feyenoord supporters het niet met elkaar eens. Meer dan de helft vindt dat zij van Feyenoord (veel) te weinig informatie hebben gekregen over de plannen voor een nieuw stadion (52%). Tegelijkertijd vindt 45% van de supporters juist dat ze (ruim) voldoende informatie hebben ontvangen van de club. Vooral seizoenkaarthouders en supporters die in Rotterdam wonen zijn vaak ontevreden over de informatievoorziening door de club.
Over het onderzoek

Het onderzoek is geinitieerd en uitgevoerd door onderzoeksbureau Blauw Research. Blauw heeft ruime ervaring met onderzoek in de sportwereld en beschikt over een voetbalpanel met meer dan 20.000 voetballiefhebbers. Ruim 5.000 supporters van Feyenoord hebben een uitnodiging gehad om de vragenlijst in te vullen. Aan het onderzoek deden ruim 2.000 Feyenoord supporters mee, waarvan ongeveer de helft seizoenkaarthouder en de helft ClubCardhouder is.




Tags

blauw renovatie kuip nieuwbouw research seizoenkaarthouder clubcardhouder clubcardhouders driekwart garant garantstelling geinitieerd gerenoveerde informatievoorziening instemmen onderzoeksbureau oneens panel sportwereld toekomstplannen uitgevoerd uitgewerkte voetbalpanel vragenlijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg