Transparent
Inloggen
Sluiten

Rotterdams college trekt voorstel voor nieuwe Kuip in

11 juli 2013 11:02 - RTV Rijnmond

Het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders heeft het voorstel voor een nieuw Feyenoordstadion donderdagochtend ingetrokken. Over de nieuwe Kuip zou donderdag worden gestemd in de gemeenteraad.

In het voorstel staat Rotterdam voor 165 miljoen euro garant voor het nieuwe stadion. Ook zou de stad voor 35 miljoen moeten investeren in de infrastructuur rond het stadion.

Leefbaar
Woensdagavond laat maakte Leefbaar Rotterdam bekend tegen het voorstel te zullen stemmen. Daardoor zou het plan getorpedeerd worden in de gemeenteraad, omdat eerder ook al coalitiepartij D66 en de SP hadden gezegd de nieuwbouwplannen te zullen verwerpen.

Alleen het CDA, een groot deel van de PvdA en VVD staan nog achter de plannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion, maar de partijen hebben geen meerderheid in de raad.

Rare manier
Fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam zei donderdagmorgen op Radio Rijnmond dat hij het "een rare manier van een stad besturen" zou vinden als het college het plan niet in stemming zou brengen. Hij deed dit voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering.

TV Rijnmond zou het raadsdebat over het nieuwe stadion rechtstreeks uitzenden, maar omdat het onderwerp is afgevoerd van de agenda, is die uitzending geschrapt. Wel is er om 12:00 uur een extra uitzending van het TV Rijnmond Nieuws.

Meer op RTV Rijnmond




Tags

college kuip leefbaar rijnmond rotterdams uitzending aanvang afgevoerd besturen cda coalitiepartij feyenoordstadion fractievoorzitter garant gemeenteraadsvergadering getorpedeerd infrastructuur ingetrokken nieuwbouwplannen pvda raadsdebat schneider verwerpen vvd wethouders

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.149 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg