Transparent
Inloggen
Sluiten

Vandaag perspresentatie op Varkenoord van nieuwe editie Hard Gras over jeugdopleiding Feyenoord

22 juni 2013 07:40 - Hard Gras

Vandaag is er op Varkenoord een perspresentatie van de 90ste editie van Hard Gras, het voetbaltijdschrift. DE presentatie is op Varkenoord omdat de speciale en extra dikke editie volledig is gewijd aan de jeugdopleiding van Feyenoord.

Feyenoord gaf voor deze gelegenheid een schrijver van Hard Gras de mogelijkheid de B2, volgens Feyenoord een van de meest talentvolle teams in jaren, van dichtbij te volgen.

Waarin de opleiding vooral uitblinkt is de warmte waarmee de trainers omgaan met hun pupillen. Dat is de indruk die ontstaat bij het lezen van ‘Iedereen praat over ons’, het verslag van een jaar B2 door Steven van der Hoeven. Misschien is empathie het geheim van de smid in de omgang met pubers en adolescenten,
Een visie op de opleiding, geformuleerd in strak omlijnde uitgangspunten, vindt men niet zo belangrijk. Het lijkt erop dat de persoonlijkheid van de trainers en hun band met de spelers belangrijker is dan ‘het collectief’ als filosofie, of ‘het individu’. ‘Normaal gedrag’ is de norm waaraan de jonge talenten in Rotterdam moeten voldoen.
‘Een Feyenoord-filosofie, nee, die kan ik je niet een-twee-drie geven. De Hollandse school – ik kan nooit zoveel met zulke termen,’ zegt het hoofd opleiding Stanley Brard ergens. Voor dit seizoen was het thema ‘zo snel mogelijk de bal veroveren’.


Volgend seizoen is er weer een ander uitgangspunt. Ondanks het ontbreken van een filosofie horen er nu wel twaalf tot veertien door de club opgeleide spelers tot de A-selectie. Hard gras is de directie van Feyenoord en de trainers op Varkenoord buitengewoon erkentelijk dat ze Steven van der Hoeven de mogelijkheid hebben geboden het volgens hen meest talentvolle elftal in jaren, de B2 (Onder 16), zo intensief te volgen. Het is een mate van openheid die een groot zelfvertrouwen verraadt en een voorbeeld zou kunnen zijn voor de rest van de voetbalwereld.

Meer op Hard Gras




Tags

editie gras varkenoord perspresentatie adolescenten empathie omgang pubers pupillen smid uitblinkt verslag voetbaltijdschrift

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.453 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda