Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord A1 via penalties naar bekerfinale

16 april 2013 19:55 - Rijnmond.nl

Feyenoord A1 heeft zich ten koste van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht geplaatst voor de finale van het bekertoernooi voor de A-jeugd. Na een 2-2 gelijkspel in de reguliere speeltijd wonnen de Rotterdammers op Varkenoord na het nemen van strafschoppen.

Voor eigen publiek begon Feyenoord matig aan het duel. FC Utrecht zette de stadionclub vast op eigen helft en na een klein half uur keken de Feyenoorders tegen een 0-2 achterstand aan. Aan het tweede doelpunt ging geklungel in de verdediging van Feyenoord vooraf.

Na rust kantelde de wedstrijd. Feyenoord begon fel aan de tweede helft, werd allengs sterker en zag het goede spel beloond worden met twee doelpunten van Feyenoord-topscorer Wessel Dammers. De international van Oranje O18 scoorde zowel met de voet als met het hoofd. Feyenoord domineerde weliswaar in de tweede helft, maar kwam goed weg bij een schot van een Utrecht-speler, dat buiten bereik van keeper Boy de Jong op de paal belandde. In de rebound kon De Jong redding brengen.

Na 90 minuten floot de chique leidende scheidsrechter Clay Ruperti af en gingen de teams meteen over tot het nemen van strafschoppen. Boy de Jong stopte in de strafschoppenserie twee penalty's van FC Utrecht, daar waar de Feyenoorders niet faalden vanaf elf meter.

In de finale komt Feyenoord PSV tegen, de ploeg die ook al met de Rotterdammers verwikkeld is in de strijd om het landskampioenschap bij de A-jeugd.

Meer op Rijnmond.nl




Tags

utrecht jong bekerfinale penalties allengs chique clay dammers faalden geklungel keken landskampioenschap leidende oranje rebound ruperti stadionclub strafschoppenserie topscorer varkenoord verwikkeld wessel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg