Transparent
Inloggen
Sluiten

FEYENOORD WINT UEFA CUP

8 mei 2002 22:37

Verslaggever: RvN

Feyenoord heeft op een historische avond voor het Nederlandse voetbal in eigen huis de UEFA Cup gewonnen. In de finale werd het Duitse Borussia Dortmund met 3-2 verslagen. Nadat Kohler na een half uur spelen rood kreeg liep Feyenoord naar een 2-0 voorsprong bij rust uit via 2 doelpunten van Van Hooijdonk waarvan de eerste uit een penalty. Na rust kwamen de 10 man van Borussia Dortmund verrassend sterk terug. Amoroso scoorde in de 47ste minuut vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. Tomasson bracht de marge weer op 2 via de 3-1. Na een uur spelen werd het weer spannend door een goal van Koller. Vervolgens zorgde het collectief van feyenoord ervoor dat de UEFA Cup naar feyenoord ging.

Na het eindsignaal brak een oorverdovend lawaai los en stond de Kuip te trillen op haar grondvesten. Feyenoord heeft de UEFA Cup gewonnen !!!

[later meer]

Meer op




Tags

uefa dortmund amoroso eindsignaal grondvesten hooijdonk kohler koller kuip lawaai oorverdovend tomasson trillen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.447 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda