Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord en Ajax willen Aboutaleb overtuigen

5 april 2013 18:42 - Voetbalprimeur.nl

Feyenoord, Ajax en de beide supportersverenigingen hebben tot 1 mei de tijd om een plan te maken om weer uitsupporters toe te laten tijdens de Klassieker. De grootste uitdaging: de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over de streep krijgen.
Wat Aboutaleb betreft is het nog maar de vraag of er weer uit-fans mogen komen. Eerder liet zijn Amsterdamse collega Eberhard van der Laan zich wél positief uit over het aanpassen van de huidige regeling.

"Beide clubs en de supportersverenigingen van beide clubs trekken samen op om voor 1 mei het een en ander te kunnen presenteren aan de burgemeesters", zegt Miel Brinkhuis, woordvoerder van Ajax, in Metro. Het doel is normalisatie van de sfeer rond de beladen wedstrijden.

Aboutaleb schreef in antwoord op vragen van de VVD dat hij niet vooruit wil lopen op een eventuele versoepeling van de regels. "Uitgangspunt voor alle partijen is dat de Klassieker onder normale omstandigheden moet kunnen worden gespeeld", aldus de burgervader. "In 2011 is afgesproken dat de partijen voorafgaand aan het seizoen 2013-2014 bij elkaar komen om de uitkomsten te bespreken en een beslissing te nemen. Ik loop niet vooruit op dit evaluatiemoment."

Meer op Voetbalprimeur.nl




Tags

aboutaleb klassieker supportersverenigingen ahmed brinkhuis burgervader eberhard evaluatiemoment laan metro miel normalisatie regeling uitsupporters versoepeling vvd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.340 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat timber ueda willykment woerts yoda