Transparent
Inloggen
Sluiten

Zorgen bij Rotterdamse politiek over financiering stadion

29 maart 2013 12:00

Volgens het Algemeen Dagblad maakt de Rotterdamse politiek zich zorgen over de financiering van het nieuwe stadion. Rotterdamse banken gaven deze week aan pas in het project te zullen stappen als onder meer de stad garant staat voor een lening. Ook zullen de banken slechts een deel van de financiering op zich nemen. 'Ik begrijp dat het grootste deel van het risico niet bij de banken komt te liggen. Maar bij wie dan wel? Niet bij de gemeente, hoop ik. Dit is een buitengewoon slechte zaak," stelt Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam.

Ook andere partijen spreken hun zorgen uit dat de druk op de gemeente komt te liggen. Daarnaast zal er extra druk komen te liggen op enige vorm van inmenging door de overheid doordat de Europese Commissie voor het eerst actief steun van de overheid aan clubs in Europa onderzoekt. De steun aan PSV, Willem II en Den Bosch wordt daarbij als pilot in twijfel getrokken door de Europese Commissie.




Tags

financiering gemeente overheid garant inmenging leefbaar lening pilot project schneider

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijbehorend bijlow driessen dtk geluisterd gelul gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda