Feyenoord neemt zware horde in kampioensstrijd: 2-1

17 maart 2013 16:32

Feyenoord blijft ook na de zware wedstrijd tegen FC Utrecht titelkandidaat. Feyenoord won thuis verdiend met 2-1 van FC Utrecht.

Feyenoord had in de eerste helft een duidelijk overwicht. FC Utrecht trok zich terug en probeerde Feyenoord vooral tegen te houden en op de counter iets te doen. Feyenoord gaf echter nauwelijks iets weg verdedigend. De verdiende 1-0 viel na een half uur spelen. Na enkele gemiste kansen voor Feyenoord was het natuurlijk opnieuw Pelle die voor de openingstreffer zorgde. Hij kapte Bulthuis uit en scoorde vervolgens.

Na rust probeerde FC Utrecht zich wat meer in de wedstrijd te spelen. Ze werden daarbij geholpen door een onbegrijpelijke fout van De Vrij die zich liet afbluffen door Van der Gun, 1-1. Feyenoord moest vervolgens weer op zoek naar de voorsprong. Die viel via twee minuten. Janmaat probeerde het met een punter. Hij rondde de door hem zelf opgezette actie mooi af. In de slotfase waren er kansen voor beide doelen, waardoor het erg spannend bleef. De drie punten gingen echter verdiend in de kluis in De Kuip.