Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda wil met clubs en KNVB om de tafel om einde te maken aan organisatie van Feyenoord fans

13 maart 2013 07:18 - De Limburger

Roda JC wil met alle clubs en de KNVB om de tafel om een oplossing te vinden voor het feit dat Feyenoord fans er altijd in grote getale in slagen om met veel fans in de thuisvakken plaats te nemen tijdens uitwedstrijden. Dat meldt De Limburger. Mede omdat het uitvak altijd vol is, slagen veel fans erin in de andere vakken plaats te nemen.

Uit een eerste evaluatie van Roda JC is gebleken dat het om twee soorten aanhangers ging, verklaart Van den Bunder. „Je hebt de Limburgse Feyenoord-fan die in het bezit is van een clubcard van Roda en daarop een kaartje heeft gekocht. Maar een andere, grote groep bestaat uit supporters uit Rotterdam en omgeving. Die kunnen nooit een clubcard van ons hebben, omdat wij die niet verkopen aan mensen uit Rotterdam die niets met Roda hebben. Aangezien je alleen een kaartje kunt kopen als je in het bezit van een clubcard, moeten zij er dus op een andere manier aan zijn gekomen.”

Volgens Van den Bunder gaat in dit soort gevallen een organisatie schuil achter de aanschaf van kaartjes via een clubcard van de thuisploeg. „Het was niet de eerste keer dat grote groepen Feyenoord-fans op verschillende plekken buiten het uitvak te vinden waren. We zijn ook niet de enige club die hiermee problemen ondervindt. NEC, PEC Zwolle, De Graafschap en PSV hebben er ook mee te maken gehad. Hoe ze het precies doen weet ik niet, maar dit gebeurt wel georganiseerd. Mensen uit onze regio worden op de een of andere manier benaderd om een clubcard van Roda aan te schaffen. Die worden vervolgens tegen betaling doorgegeven aan Feyenoord-fans uit het westen. Zij kopen daarmee een kaartje voor een andere tribune dan het uitvak. Als je ziet om hoeveel personen het gaat, moet hier een organisatie achter zitten. Ik wil met de andere clubs, de KNVB en Feyenoord in gesprek gaan om hier een einde aan te maken. Dit willen we niet nog eens meemaken.”

Meer op De Limburger




Tags

roda clubcard knvb kaartje uitvak bunder aanhangers aanschaf betaling doorgegeven getale graafschap limburger ondervindt pec schuil vakken westen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.422 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki