Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: geen onderzoek naar spreekkoren in De Kuip tegen Maher

20 februari 2013 08:16 - Telegraaf.nl

De aanklager van de KNVB heeft laten weten geen onderzoek in te stellen naar de spreekkoren in De Kuip aan het adres van Adam Maher bij Feyenoord - AZ, zo meldt DE Telegraaf. Tijdens dat duel zouden spreekkoren ’Er staat een schaap in het veld’ zijn geroepen en blatende geluiden te horen zijn.

"De veiligheidscoördinatoren van Feyenoord en AZ hebben niets over de spreekkoren aangegeven op het veiligheidsformulier en daarom is de aanklager niet in actie gekomen", aldus een woordvoerster van de KNVB in de krant. "Als het langdurig, herhaaldelijk en duidelijk hoorbaar voor iedereen zou zijn geweest, had de aanklager op eigen initiatief kunnen handelen. Maar hij komt niet op basis van een krantenbericht in actie. En de verantwoordelijken bij Feyenoord en AZ voor de invulling van het formulier vonden het incident blijkbaar niet ernstig genoeg om te melden."

AZ heeft zijn vraagtekens uitgesproken bij de formele houding van de KNVB. Het gaat Gerbrands niet om Feyenoord te straffen. „Het gaat mij erom waarom de ene club wel en de andere niet. Bij FC Den Bosch waren de spreekkoren aan het adres van Maher me eerlijk gezegd zelfs ontgaan.” Opvallend is dat scheidsrechter Bas Nijhuis aan Maher aangaf niet van het veld te stappen, omdat hij achteraf alles wel zou regelen. Dat heeft hij dus niet gedaan.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

spreekkoren knvb maher aanklager kuip adres blatende formulier gerbrands herhaaldelijk hoorbaar krantenbericht nijhuis schaap telegraaf veiligheidscoordinatoren veiligheidsformulier verantwoordelijken woordvoerster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen hag kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda