Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Bronckhorst na stage: Barca is de norm qua spel, Manchester City qua faciliteiten

13 februari 2013 06:49

Giovanni van Bronckhorst was onlangs voor een stage in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal bij Manchester City. Hij keek er zijn ogen uit, zo vertelt hij uitgebreid in De Telegraaf. "Barcelona is qua spel de norm, in Manchester ligt qua faciliteiten en organisatie de lat het hoogst. Dat evenaren is onmogelijk, maar we moeten ook bij Feyenoord streven naar de ideale situatie."

Van Bronckhorst sprak urenlang met kopstukken binnen de Engelse topclub. Hij keek rond en kreeg presentaties over het trainingscomplex, dat straks het mooiste, duurste en grootste ter wereld is bij een voetbalclub. „Dit soort bezoeken zijn geweldige ervaringen. Jean-Paul (van Gastel) is recent bij Barcelona geweest. Dan bespreken we met Ronald (Koeman) bij terugkeer wat ze bij Manchester of Barça op dit moment doen. Met elkaar leren we ervan.”

Bij Manchester City sloeg hij nog eens steil achterover van de organisatie rond het eerste elftal. De technische staf van de selectie bij Manchester City bestaat uit tien man. Daar komen vijftien man bij in de medische staf. „Voor iedere drie spelers is een fysiotherapeut. Er zijn eenentwintig fulltime scouts. Iedereen werkt met iPads, de hele staf voert voortdurend testen uit om de juiste waarden in het bloed te krijgen. Als ze zien dat er iemand iets tekortkomt, wordt dat meteen hersteld met ’shakes’ die spelers dan krijgen. Op de training worden de hartslag en het aantal meters dat spelers lopen bijgehouden. De hoeveelheid informatie die Mancini als hoofdcoach krijgt aangereikt is enorm. Daarbij heeft hij de verantwoording over zoveel mensen.”




Tags

bronckhorst norm stage barcelona aangereikt achterover bijgehouden bloed cursus eenentwintig fulltime fysiotherapeut gastel hartslag hoeveelheid ipads kader koeman kopstukken mancini presentaties shakes steil tekortkomt telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda