Feyenoord te sterk voor AZ: 3-1

10 februari 2013 16:34

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan voor de ranglijst. In de eigen Kuip bleek Feyenoord duidelijk te sterk voor AZ. Feyenoord liet de tegenstander uit Alkmaar lang in leven, maar won uiteindelijk verdiend met 3-1.

AZ kreeg de eerste kansen in De Kuip. Nadat de Alkmaarders verzuimden al vroeg op voorsprong te komen, knokte Feyenoord zich in de wedstrijd. Feyenoord kwam door een mooi schot van Boetius na aangeven van Pelle op 1-0.

Na rust was Immers dichtbij de 2-0. Zijn inzet belandde echter op de paal. Vervolgens kwam AZ terug in de wedstrijd nadat een schot van Beerens door Martins Indi van richting werd veranderd en in de goal vloog. Halverwege de tweede helft kwam AZ met tien man te staan. Viergever kwam inglijden en kreeg een discutabele rode kaart. Tegen tien man zette Feyenoord aan. Dat leverde uiteindelijk de verdiende voorsprong op. Schaken deed het niet, maar vervolgens was Clasie wel trefzeker. In blessuretijd besliste Vilhena de wedstrijd eindelijk definitief, waar Feyenoord dat al eerder had moeten doen.