Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: Gele kaart Mathijsen niet geregistreerd; geen geel voor Martins Indi

4 februari 2013 18:05 - KNVB.nl

Joris Mathijsen ontving zondag tijdens het duel Willem II - Feyenoord (1-3) een gele kaart. Deze kaart bleek - pas na het zien van de televisiebeelden - aan de verkeerde speler te zijn gegeven, aangezien niet Mathijsen maar ploeggenoot Bruno Martins Indi de overtreding beging.

De aanklager betaald voetbal heeft op basis van de reglementen besloten de gele kaart voor Mathijsen dan ook niet te registreren. De kaart kan in dit geval echter niet worden omgezet naar Martins Indi. Op het wedstrijdformulier is niet vermeld dat de gele kaart eigenlijk aan Martins Indi gegeven had moeten worden.

In het geval een scheidsrechter (of zijn assistenten, dan wel de vierde official) tijdens de wedstrijd op basis van de eigen waarneming constateert dat hij een gele kaart heeft gegeven aan de verkeerde persoon, dan hoort hij dit op het wedstrijdformulier te corrigeren. Alleen in deze gevallen kan de gele kaart alsnog op de naam van de speler die de overtreding heeft begaan, worden geregistreerd.

Meer op KNVB.nl




Tags

indi martins mathijsen knvb wedstrijdformulier aanklager begaan beging constateert corrigeren joris registreren reglementen televisiebeelden waarneming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.559 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bosz fortuna freak geertruida gimenez hancko hartman huur kasperk koeman lijnders lingr liverpool lopez middenveldert milambo minteh read sauer schouten slot stewart timber titel twente wehave wieffer willykment