Feyenoord komt tekort in Amsterdam: 3-0

20 januari 2013 16:33

Feyenoord heeft het dit seizoen niet in topwedstrijden. Ook in de Klassieker tegen Ajax kwam de ploeg veel te kort. Op de 3-0 nederlaag voor Feyenoord was uiteindelijk weinig af t dingen.

Al na zeven minuten kwam Feyenoord op achterstand. Fischer kon binnendoor komen bij Janmaat en kreeg vervolgens alle ruimte in het centrum om Mulder te omspelen en de 0-1 te maken. Vervolgens kreeg Feyenoord direct na de aftrap de ideale kans op de gelijkmaker. Immers kwam alleen voor de keeper maar was te gehaast. Vermeer kon op zijn inzet redden. In de beginfase kon Feyenoord nog enige druk uitoefenen.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Ajax steeds sterker. Feyenoord mocht blij zijn dat Ajax niet doordrukte en fouten bij Feyenoord niet afstrafte. Dat gebeurde uiteindelijk wel in de 40ste minuut toen Mathijsen pijnlijk in de fout ging. Het was opnieuw Fischer die scoorde voor de Amsterdammers.

Na rust begon Feyenoord redelijk aan de wedstrijd. Alderweireld moest bij een scrimmage de bal van de lijn halen. Vervolgens werd aan de andere kant de wedstrijd beslist. Een als voorzet bedoelde vrije trap van Eriksen belandde zonder dat iemand hem aanraakte in de verre hoek. De wedstrijd was daarmee beslist.

Feyenoord kreeg nog de kans om iets terug te doen. Boetius ging onderuit in het strafschopgebied. Of Van Rhijn hem nu wel of niet raakte was de vraag. Van Rhijn kreeg zijn tweede geel en dus rood. Immers ging achter de bal staan. Zijn te slappe inzet werd echter gestopt door Vermeer. In de rebound schoot Immers wild over. Het verweer van Feyenoord leek daarmee definitief beslecht.