Transparent
Inloggen
Sluiten

Pelle: fanatisme bij Klassieker groter dan bij Italiaanse derby's

17 januari 2013 18:34

Graziano Pelle stelt in het Algemeen Dagblad open en top gemotiveerd te zijn voor Ajax - Feyenoord van komende zondag. De thuiswedstrijd tegen Ajax heeft veel indruk op hem gemaakt. "Als je als speler niet kan genieten van Ajax-Feyenoord of je daarvoor niet kan opladen, had je geen profvoetballer moeten worden.”

Nergens bij wedstrijden in Italië heeft Pellè het fanatisme bespeurd dat hem bij zijn eerste Feyenoord-Ajax, eerder dit seizoen, opviel in De Kuip. In zijn Italiaanse jaren had hij er een hekel aan om in Napels het stadion binnen te wandelen en het veld te betreden. De aanhang van Napoli, door voormalig Napoli-speler Diego Maradona in zijn autobiografie ook omschreven als ’de meest fanatieke en prettig gestoorde’ die hij ooit in zijn leven heeft meegemaakt, maakt de eigen voetbaltempel tot een hel voor de tegenstanders.

Pellè: "Ik was altijd blij dat er nog een sintelbaan tussen de tribunes en het veld zat. Daardoor voelde je je nog een beetje veilig en was het gefluit en geschreeuw van al die duizenden fans niet helemaal in je nek. Maar ze kunnen er echt tekeergaan. Een echte twaalfde man, precies zoals hier bij Feyenoord.”

Zelfs in de vijandig gestemde ArenA denkt Pellè te gaan genieten. "Ik hou van die sfeer. Uit vind ik het net zo gaaf tegen Ajax als thuis. Dit zijn de allermooiste wedstrijden."




Tags

pelle fanatisme derby klassieker napoli aanhang allermooiste arena autobiografie bespeurd betreden diego duizenden fanatieke gaaf geschreeuw gestemde gestoorde graziano kuip maradona profvoetballer sintelbaan tekeergaan twaalfde vijandig voetbaltempel wandelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki