Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen beschikbaarheid treinen zorgt voor problemen bekerduel PSV-Feyenoord

16 januari 2013 13:50 - Feyenoord.nl

Feyenoord is nog altijd niet in staat om de verkoop voor de bekerwedstrijd PSV–Feyenoord van woensdag 30 januari a.s. op te starten. Direct na de loting diende Feyenoord bij de NS een verzoek in om voor deze wedstrijd twee treinen te leveren, die plaats konden bieden aan 1.600 supporters. De club leefde in de veronderstelling dat voor deze bekerwedstrijd eenzelfde regeling zou gelden als tijdens de laatste competitiewedstrijden. De NS liet Feyenoord echter direct weten, dat het op deze doordeweekse avond geen treinstellen aan de reguliere dienstregeling kon onttrekken. Hierop volgde achter de schermen een discussie tussen Feyenoord, de overheid en de NS. Feyenoord stelde de NS een deadline, om uiterlijk op dinsdag 15 januari om 17.00 uur uitsluitsel te geven. Tot en met woensdagochtend 16 januari werd van de NS echter niets meer vernomen.

Op dinsdag 15 januari ontving Feyenoord van burgemeester Van Gijzel van Eindhoven wel een brief, dat de bekerwedstrijd als een C-wedstrijd (hoog risico) is gekwalificeerd, waarbij de burgemeester als aanvullende voorwaarden stelt dat er maximaal 1.200 Feyenoord-supporters welkom zijn en dat deze verplicht zijn om gebruik te maken van een treincombi. Met de brief sluit de burgemeester tevens een door Feyenoord voorgestelde alternatieve vervoerswijze per buscombi uit. In 2010 kon de bekerwedstrijd PSV-Feyenoord nog wel door 1.200 Feyenoord-supporters via een buscombiregeling worden bezocht.

Feyenoord zal trachten om in overleg met alle partijen, inclusief de KNVB, op korte termijn tot een oplossing te komen voor het ontstane vervoersprobleem rond deze wedstrijd. Om de inmiddels (terecht) ongeduldig geworden achterban niet langer in het ongewisse te laten is besloten om de voornoemde informatie vandaag via dit bericht naar buiten te brengen.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

treinen bekerduel beschikbaarheid brief buscombi buscombiregeling deadline dienstregeling eenzelfde gekwalificeerd gijzel knvb ongeduldig ongewisse overheid regeling schermen trachten treincombi treinstellen vernomen vervoersprobleem vervoerswijze voornoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.414 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki