Transparent
Inloggen
Sluiten

Guzman: besefte pas na vertrek hoe groot Feyenoord werkelijk is

15 januari 2013 08:17

Jonathan de Guzman maakt furore bij Swansea City en lijkt dicht bij een oproep voor het Nederlands elftal. De Guzman is ervan overtuigd dat zijn succes in de Premier League voor een groot deel te danken is aan zijn ontwikkeling in de jeugdopleiding bij Feyenoord. 'Ik was pas twaalf jaar toen ik bij Feyenoord kwam. Ze hadden gezegd dat er dagen zouden zijn waarop ik tranen van heimwee zou hebben. Maar weet je, dat is nooit gebeurd. Alleen met kerst wilde ik even terug. Ik was hele dagen op Varkenoord en op school. Ik ging om acht uur de deur uit en kwam om zes uur ’s avonds pas thuis,' zo laat hij weten in De Telegraaf.

'Ik heb me er enorm thuis gevoeld in Rotterdam. Daarom beschouw ik die stad ook nog als mijn thuis. Maar het belangrijkste was dat ik een geweldige opleiding kreeg. Die is wel ergens goed voor geweest. Hoe goed het was, besef ik nu pas. Elke dag werken aan details, aan de pass op het goede been, aan handelingssnelheid, alles op extreem jonge leeftijd.'

De Guzman zegt dat hij pas later, toen hij was vertrokken, besefte hoe groot de club werkelijk was. In Mallorca realiseerde hij zich dat vooral. Ook Swansea City kan niet in de schaduw staan van Feyenoord, maar de Premier League waarin hij actief is, staat boven elke competitie in de wereld.




Tags

guzman beschouw danken furore handelingssnelheid heimwee jonathan mallorca realiseerde schaduw telegraaf varkenoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.511 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane advocaat arneslot berg bronckhorst bronkhorst fildena gegadigden gio giovannni kasperk kloese liverpool maaskant medication middenveldert nederland opvolging ouderwetse pastoor pec pusic schreuder slot sobat stijl twente wehave wieffer willykment