Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord doet goede zaken voor CL plaatsing; Fortuna gedegradeerd

19 april 2002 22:13

Verslaggever: RvN

Met de 1-2 overwinning van Feyenoord in De Baandert heeft Feyenoord goede zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor ??n van de CL plaatsen (nummer 1 en 2 gaan direct, nummer 3 dient een voorronde te spelen. Met de drie punten zet het nummer 2 PSV en nummer 4 Heerenveen onder druk om dit weekend uit bij FC Twente (PSV) en thuis tegen Roda JC (Heerenveen) te moeten winnen.

Stand op de ranglijst:


1. Ajax 31 19 7 5 64 68-34
2. PSV 30 18 6 6 60 65-29
3. Feyenoord 31 18 6 7 60 65-26
4. Heerenveen 30 16 7 7 55 53-24


Door de overwinning van Feyenoord is tegenstander Fortuna Sittard definitief gedegradeerd. De overwinning van Feyenoord kwam pas na 63 minuten tot stand. Patrick Paauwe besliste tegen zijn oude ploeg het lot voor de Limburgers en de wedstrijd voor Feyenoord met de 2-1.

In de eerste helft bracht topscorer Pierre van Hooijdonk Feyenoord via opnieuw een prachtige vrije trap na 24 minuten op voorsprong. 5 minuten voor de rust wist Hamming achter Van Wonderen langs de komen en de bal in de korte hoek langs Zoetebier te schieten. In een overigens matige tweede helft wist Feyenoord via een kick-volley van Patrick Paauwe nadat Van Hooijdonk de bal vanaf de penaltystip teruglegde, de wedstrijd weer in handen te krijgen. Uiteindelijk leidde dat tot een matige maar verdiende 1-2 overwinning tegen de hekkensluiter.

Meer op




Tags

fortuna heerenveen hooijdonk paauwe baandert besliste hamming hekkensluiter kick kwalificatie lot penaltystip roda teruglegde topscorer twente voorronde wonderen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda