Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wil laatste competitiedag verschuiven voor rust voor finale UEFA Cup

14 april 2002 18:49

Verslaggever: RvN

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik zal morgen de KNVB verzoeken om de wedstrijd Willem II ? Feyenoord, die voor zondag 5 mei op het programma staat, te verplaatsen naar vrijdagavond 3 mei, dat maakt Feyenoord vandaag bekend. De reden van dit verzoek houdt verband met het feit dat Borussia Dortmund ? de tegenstander van Feyenoord in de finale om de UEFA cup op woensdag 8 mei ? op zaterdag 4 mei een competitiewedstrijd speelt. Borussia Dortmund zou zich zodoende een dag langer op de finale kunnen voorbereiden, aldus Feyenoord.

Alle wedstrijden in het laastte competitieeinde staan voor zondag 5 mei om 13.00 uur op het programma om competitievervalsing te voorkomen. ?Collectieve verplaatsing naar zaterdag 4 mei is uitgesloten vanwege dodenherdenking?, aldus Van den Herik. ?Daarom is vrijdagavond in onze gedachte de enige re?le oplossing. Ik verwacht daarom van de KNVB ook alle medewerking. In vele landen denkt men met de clubs mee. Bijvoorbeeld toen Spartak Moskou op dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen Feyenoord moest spelen, besloot de Russische voetbalbond onmiddellijk om de competitiewedstrijd van de zaterdag ervoor uit het programma te halen. En wij vragen nu alleen maar verplaatsing?.

Het verzoek van Feyenoord lijkt weinig kansrijk als Feyenoord nog meedoet voor de titel. Dan zouden meerdere wedstrijd verplaatst moeten worden en dat lijkt o.a. gezien de televisieverplichtingen en het reizen van de supporters van Ajax en PSV naar uitwedstrijden op vrijdagavond voor een eventuele kampioenswedstrijd niet voor de hand te liggen. Indien de wedstrijd voor beide clubs er niet meer toe doet, lijkt het verzoek kansrijker.

Meer op




Tags

uefa competitiedag dortmund herik knvb competitieeinde competitievervalsing dodenherdenking jorien kampioenswedstrijd kansrijk kansrijker laastte spartak televisieverplichtingen titel voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.353 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda