Kampioenschap verkeken na onverdiende nederlaag tegen PSV

14 april 2002 12:28

Feyenoord liep in de competitie opnieuw puntverlies op. Dit keer verloor het met 2-0 in Eindhoven tegen PSV. Na dit seizoen 4 keer een gelijkspel tegen PSV ging de 5e wedstrijd onverdiend verloren. Feyenoord begon goed en kon al na 4 minuten op voorsprong komen. Een bal van Tomasson belandde op de paal. Feyenoord was beter maar PSV scoorde op slag van rust via Kezman. In de tweede helft besliste scheidsrechter Wegereef de wedstrijd. na eerst een absolute Schwalbe van ramzi terecht niet met een penalty bestraft te hebben deed hij dat een paar minuten later bij een onschuldige schouderduw van Paauwe wel. Kezman benutte de penalty pas in tweede instantie nadat Zoetebier de eerste inzet nog stopte.

Het kampioenschap is daarmee eigenlijk verkeken. Ajax behaalde dit weekend een ruime overwinning op Sparta en heeft nu 4 verliespunten minder dan Feyenoord. Feyenoord heeft drie punten achterstand op de tweede plaats van PSV en zal zich dus voorlopig tevreden moeten stellen met een derde plaats die 'slechts' recht geeft op voorronde Champions League. Feyenoord moet zelfs nog oppassen voor Heerenveen dat 2 punten achterstaat op de Rotterdammers