Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bevestigt: winst 6,5 miljoen euro

6 november 2012 14:36 - Feyenoord.nl

Met een netto winst van 6,5 miljoen euro (opgebouwd uit een operationeel resultaat van 1,7 miljoen en een transferresultaat van 4,8 miljoen euro) heeft Feyenoord in het seizoen 2011-2012 opnieuw forse stappen gezet op weg naar volledig financieel herstel.

De Rotterdamse topclub verwacht de lopende voetbaljaargang 2012-2013 een operationeel resultaat te realiseren in de lijn met het vorige seizoen en zo de schuld, die de afgelopen twee jaar al sterk daalde, nog verder af te bouwen.
Een positief operationeel resultaat (met dank aan een hogere omzet en een strakke begrotingsdiscipline), een positief transferresultaat, kapitaalinjecties, en de goede sportieve prestaties zijn de vier factoren die maken ‘dat de wereld er voor Feyenoord veel beter uitziet dan pakweg drie jaar geleden’, stelt algemeen directeur Eric Gudde vast.

Op 30 juni 2010 was het eigen vermogen nog 35 miljoen euro negatief. Een jaar later was dit reeds verbeterd tot 21 euro miljoen negatief, terwijl bij sluiting van het boekjaar 2011-2012 dit tekort is teruggelopen tot onder de 10 miljoen euro.

De totale schulden zijn eveneens sterk afgenomen en wel van 43 miljoen euro op 30 juni 2010 naar 26 miljoen euro een jaar later. Om in het seizoen 2011-2012 nog eens met liefst 15 miljoen euro terug te zijn gebracht tot minder dan 11 miljoen euro bij sluiting van het boekjaar. Overigens valt in het kader van de schuldvermindering op te merken dat het Feyenoord Investerings Fonds 2008 (het ‘FIF’) na balansdatum is opgeheven doordat de participanten volledig zijn uitgekocht.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

operationeel boekjaar sluiting transferresultaat balansdatum begrotingsdiscipline fif fonds gudde investerings kader kapitaalinjecties netto participanten schulden schuldvermindering strakke teruggelopen uitgekocht voetbaljaargang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.429 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo nederland oosting peeters persie reds ron schreuder slot stengs timber twente yoda zeroukki