Feyenoord in matig duel langs XerxesDZB: 0-4

1 november 2012 22:43

Feyenoord heeft op moeizame wijze de achtste finales van het KNVB bekertoernooi bereikt. De ploeg won uiteindelijk met 0-4 van XerxesDZB na een 0-0 ruststand.

Het gelegenheidselftal van Ronald Koeman begon onwennig aan de wedstrijd. In de eerste minuten creerden de amateurs al snel enkele kansen. Feyenoord mocht uiteindelijk blij zijn dat de ploeg niet op achterstand kwam.

Pas na de rust kon Feyenoord orde op zaken stellen. Xerxes verdediger Benthem trachtte op een voorzet van Goossens te voorkomen dat Pelle kon binnentikken. In plaats daarvan gleed hij de bal in eigen doel. Daarmee was de ban gebroken. In het vervolg van de tweede helft ging Feyenoord makkelijker spelen. De ploeg liep vervolgens uit via een kopbal van Kongolo, en goal van Vormer en een penalty van Immers.