Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord jeugd wordt kampioen in Eindhoven

15 april 2000 16:24

Verslaggever: RvN

De jeugd van Feyenoord, dit jaar duidelijk de sterkste ploeg van de landelijke A jeugd competitie, won op De Herdgang met 1-2 van PSV. Daarmee mag Feyenoord A1 zich kampioen noemen van de landelijke A1 jeugd. Zondagmiddag zal de wedstrijd en het feest na afloop te zien zijn in het RTL 5 programma Voetbal Totaal. Doelpunten van Feyenoord waren van Olfers en Leonardo. Het team stond onder leiding van Geert Meyer en Henk Fraser, die Henk van Stee vervingen. De coach van de A1 zat wel op de tribune op De Herdgang, maar kon door zijn promotie naar het A elftal de training en coaching niet op zich nemen.

Het zou een open wedstrijd worden met kansen voor beide doelen. PSV en Feyenoord kenden beiden fasen in de wedstrijd waarin zij domineerden. Feyenoord kwam al snel op een 0-1 voorsprong doordat de boomlange verdediger Steve Olfers de 0-1 binnenwerkte uit een strafschop. PSV kwam vervolgens na een offensief verdiend op een 1-1 stand.

De tweede helft was minder dan de eerste. Bij Feyenoord ontbrak het aan een goede organisatie aan het veld. De spanning zat toch wel in de benen van de spelers. Toch kwam Feyenoord op een beslissende 1-2 voorsprong. Leonardo bewees weer eens dat hij een echte Braziliaan was. Terwijl hij volledig onzichtbaar was in de wedstrijd scoorde hij na een onnavolgbare actie waarvij hij de keeper van PSV passeerde de 1-2. In de eerste helft deed hij overigens hetzelfde alleen toen werd de bal op de lijn nog gered door Jasar Takac.

Feyenoord had aan een gelijkspel voldoende, maar het zou uiteindelijk bij de 1-2 winst blijven. Feyenoord heeft daarmee het meer dan verdiende kampioenschap binnen. Op de Herdgang ontspon zich vervolgens een mooi feestje onder de spelers, technishce staf en meegereisde fans. Dat het feestje juist op het terrein van PSV plaatsvond, maakte het voor de meegereisde supporters nog eens extra mooi.

Meer op
Tags

herdgang leonardo olfers binnenwerkte boomlange braziliaan coaching domineerden fasen fraser geert jasar meyer offensief ontspon onzichtbaar passeerde plaatsvond promotie stee steve takac technishce terrein vervingen waarvij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs system trump ueda willykment wingbacks zerrouki