Transparent
Inloggen
Sluiten

John Metgod bij Feyenoord destijds langdurig slachtoffer van voetbalhumor

25 oktober 2012 23:53

John Metgod was in zijn tijd als speler van Feyenoord langdurig het slachtoffer van voetbalhumor. De verdediger droeg boxershorts met Disney-figuren erop, maar die werden door zijn ploeggenoten uit de onderbroek geknipt. Dat blijkt uit het boek Voetbalhumor, dat sinds vandaag in de winkels ligt.

De spelers vonden de slips van Metgod niet passen bij het imago van een stoere profvoetballer. Ondanks dat hun pesterijen wekenlang aanhielden, verscheen hij steeds weer stoïcijns in een nieuwe boxershort met Donald Duck of Mickey Mouse erop. Ploeggenoot John de Wolf toont zich in het boek onder de indruk: ,,Het heeft hem een paar centen gekost, maar die Metgod toonde wel karakter.”

Het boek Voetbalhumor bevat zestig anekdotes van spelers en trainers uit het betaalde voetbal, die elkaar op verschillende manieren in de maling nemen. Er komen ook diverse verhalen over Feyenoord aan bod. Zowel uit het verre verleden (Moulijn en Schouten), als in de wat meer recente geschiedenis (Lurling, Zoetebier, Blinker).

Het boek werd geschreven door de Rotterdamse auteur Hans Groenendijk (32). Hij is als journalist werkzaam voor het Algemeen Dagblad en was in het verleden actief bij Feyenoord TV. Met Voetbalhumor debuteert hij als schrijver. Zijn boek ligt vanaf vandaag in de winkels.




Tags

voetbalhumor boek metgod slachtoffer winkels aanhielden anekdotes auteur blinker boxershort boxershorts centen disney donald duck figuren geknipt groenendijk hans imago lurling maling mickey moulijn mouse onderbroek pesterijen profvoetballer schouten slips stoere stoicijns wolf zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda