Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Oostveen: fans en sponsors willen niet meer naar de Kuip, ook vertrek bekerfinale sluit ik niet uit

15 oktober 2012 07:20

In De Telegraaf deed KNVB directeur Bert van Oostveen nogmaals een pleidooi voor de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord. "De Kuip was in het verleden de voetbaltempel van Nederland, heeft een schitterende historie, maar van sentiment alleen kun je niet leven. Het stadion is niet meer van deze tijd. Fans en sponsoren klagen, willen hier gewoon niet meer naar toe”, zegt Van Oostveen die zelfs niet uitsluit dat Rotterdam ook de bekerfinale zal kwijtraken.

"Ik word er niet vrolijk van als ik mensen een uur in de rij zie staan voor een kroket of een heel groot deel van de fans met regenkapjes op zie zitten. En als het daadwerkelijk gaat regenen, worden ze drijfnat. De supporters van Oranje zijn de Amsterdam ArenA gewend of met hun clubs het Gelredome of de Euroborg. Zij weten dat zulke primitieve omstandigheden als in De Kuip anno 2012 niet meer nodig zijn. Dat is ook hetgeen zij aangeven in de tevredenheidonderzoeken, die we na elke interland houden." En dan is het gebrek aan comfort in het stadion nog maar één aspect. "Je moet als voetbalbond niet willen dat je supporters twee tot drie uur in de file staan."

"Als andere stadions uitbreiden, streven ze het Feyenoord-stadion voorbij. FC Twente heeft heel concrete plannen en zou de plaats van De Kuip voor interlands wel eens kunnen innemen."

De Kuip lijkt ook te moeten vrezen voor het afpakken van de finale van de KNVB-beker. "Daarbij wil ik wel aangeven dat dit nog geen thema is. De stad en het stadion zijn tot dusver zeer betrouwbare partners gebleken en de fans klagen stukken minder dan bij interlands. Maar ik besef dat dit over één of twee jaar anders kan zijn. En nee, dan sluit ik niks uit."




Tags

kuip oostveen bekerfinale klagen knvb sponsors afpakken anno arena comfort drijfnat euroborg file gelredome historie kroket kwijtraken nederland oranje pleidooi primitieve regenen regenkapjes sponsoren telegraaf tevredenheidonderzoeken thema twente uitsluit voetbaltempel vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer