Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Merwijk: bij nieuw stadion komt Oranje terug naar de Kuip

12 oktober 2012 19:11

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in Rotterdam tegen Andorra. Het is de enige kwalificatiewedstrijd voor het WK 2014 die in de Kuip wordt gespeeld. `Jan van Merwijk, directeur van de Kuip, hoopt met een nieuw stadion weer meer kans te hebben op duels van Oranje. "Dat duurt nog jaren", zegt Van Merwijk tegenover het Algemeen Dagblad. "Voor de WK-kwalificatie hebben wij alleen 'Andorra' gekregen. In heel 2013 zal er geen officieel duel van Oranje in Rotterdam zijn. We hopen nog op een oefeninterland." Waar De Kuip nog één duel kreeg, moet het Philips Stadion het in de campagnereeks stellen zonder interland. "De KNVB kiest voor de grootste stadions."

De Kuip heeft tijdens interlands een capaciteit van 46.000 toeschouwers, in de Arena kunnen 52.000 toeschouwers. Het Philips Stadion loopt met 'slechts' 34.000 plaatsen ver achter. "De kwalificatieduels zijn vaak uitverkocht. Dan levert de Arena meer geld op. Bovendien kunnen ze in Amsterdam meer sponsors en gasten kwijt. Wij moeten tegen Andorra alle vergaderruimtes en een flink deel van het Topsportcentrum naast de Kuip gebruiken om alle mensen te kunnen ontvangen. Dat is niet ideaal."

Van Merwijk, die ook het verkeer noemt als reden om voor Amsterdam te kiezen, blijft positief. "Als wij straks een nieuw stadion hebben, gaan wij de strijd met Amsterdam winnen. Dan komt Oranje terug naar Rotterdam. Net zo goed als de concerten ook weer hierheen komen. Want als we in die branche kijken, dan levert een concert in de Arena vanwege de capaciteit nu zelfs tonnen meer op dan een concert van dezelfde band in de Kuip."
Tags

kuip merwijk oranje andorra arena capaciteit concert toeschouwers branche campagnereeks concerten hierheen knvb kwalificatie kwalificatieduels oefeninterland sponsors topsportcentrum vergaderruimtes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment