Feyenoord A1 wint met maar liefst 4-1 van Ajax A1

29 september 2012 01:15 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 heeft vrijdagavond de mini-Klassieker tegen Ajax A1 in haar voordeel beslist. De ploeg van trainer Damien Hertog was op Varkenoord met 4-1 te sterk voor de Amsterdammers, die het duel met tien man eindigden door een rode kaart voor doelman Mickey van der Hart. Ajax A1 kwam na 28 minuten nog wel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Queensy Menig, waarna aanvoerder Jean Paul Boëtius enkele minuten later gelijk maakte. Na rust liep Feyenoord A1 door doelpunten van Anass Achahbar, Joey Sleegers (strafschop) en Sven van Beek uit naar een 4-1 overwinning.

Ondanks de verplaatsing van het duel van zaterdagmiddag naar vrijdagavond was er een flink aantal toeschouwers op de mini-Klassieker afgekomen. Zij zagen hoe de wedstrijd tijdens de eerste helft gelijk opging. Beide ploegen vochten een felle strijd uit, waarbij er weinig hoogtepunten voor de doelen te noteren vielen. Toch slaagde zowel Feyenoord A1 als Ajax A1 erin om een keer te scoren. Eerst was het spits Queensy Menig die een voorzet van Viktor Fisscher afrondde, waarna Jean Paul Boëtius even later met een fraaie lob de stand namens de thuisploeg alweer gelijk trok en beide teams gingen rusten met een tussenstand van 1-1.

Het breekpunt van de wedstrijd volgde direct na rust. Ajax-doelman Mickey van der Hart maakte opzettelijk hands buiten het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Van Essen niets anders kon dan hem het veld uit te sturen. Feyenoord A1 verhoogde daarop het tempo en maakte goed gebruik van de overtal situatie door de Amsterdammers steeds verder terug te dringen.

De beloning kwam uiteindelijk via de voet van Anass Achahbar, die de bal van buiten het strafschopgebied prachtig achter de ingevallen doelman Bas Kuipers schoot. Met die voorsprong nam Feyenoord A1 geen genoegen. De ploeg ging op jacht naar meer en besliste een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip het duel. Nadat Achahbar in de hoek van het strafschopgebied was gevloerd, maakte Joey Sleegers geen fout vanaf elf meter: 3-1. Het slotakkoord kwam van verdediger Sven van Beek. Hij zette zijn ploeg in de laatste minuten van het duel met een kopbal op 4-1, waarmee Feyenoord een ruime overwinning boekte in de mini-Klassieker.

Feyenoord A1 – Ajax A1 4-1 (1-1)
28’ 0-1 Menig
32’ 1-1 Boëtius
65’ 2-1 Achahbar
75’ 3-1 Sleegers (strafschop)
90’ 4-1 Van Beek