Transparent
Inloggen
Sluiten

42 jaar geleden: Feyenoord wint wereldbeker

9 september 2012 12:45

Het is vandaag, zondag 9 september, exact 42 jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Wereldbeker wist te winnen.

Na de winst van de Europa Cup 1 moest Feyenoord tegen de kampioen van Zuid-Amerika, het Argentijnse Estudiantes de la Plata, uitkomen in de strijd om de Wereldbeker.

De eerste wedstrijd werd op 26 Augustus 1970 in Buenos Aires gespeeld. Het werd 2-2 nadat Estudiantes met 2-0 voor had gestaan. Doelpunten van Kindvall en Van Hanegem zorgden voor een gelijkspel.

Daardoor moest in Rotterdam de beslissing vallen. Voor ruim 63.000 toeschouwers won Feyenoord, door een doelpunt van Joop van Daele, met 1-0. Feyenoord werd vervolgens gekroond tot beste club van de wereld.
Tags

wereldbeker estudiantes aires amerika buenos daele hanegem joop kindvall plata toeschouwers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment